gerincjóga oktatóképzésA gerincterápiás jógaoktató képzés célja

Olyan jógaoktatók képzése, akik biztonságosan és szakszerűen tudják a gerincbetegeket jógáztatni, illetve a problémáikra speciális megoldásokat alkalmazni. Mindezt jógikus szemlélettel végzik, mellyel tovább segítik a gerincbetegek gyógyulását, illetve a gerinc problémák megelőzését.

A tanfolyam végén sikeres vizsgát tett hallgatók a Yoga Alliance International (YAI) logojával is ellátott „Gerincterápiás jógaoktató” oklevelet kapnak.

Csak jógaoktatókat tudunk fogadni!

Miért szükséges?

Manapság egyre több a gerincbeteg. Egyre fiatalabb korban jelenik meg az ágyéki és a nyaki porckorongsérv, aminek súlyos következményei lehetnek. A jóga különböző gyakorlatai
megfelelően alkalmazva segítenek a sérv és más gerincbántalmak gyógyításában és megelőzésében.

Mitől más ez a gerincjóga oktatóképzés?

Alapos anatómiai-, jóga elméleti és gyakorlati ismereteket kapsz a gerinc és az emberi test felépítését és működését jól ismerő, tapasztalt orvos-jógaterapeutától és jól képzett haladó hatha jógi oktatótól.

Mindketten saját tapasztalataikat is beépítve adnak használható tudást számodra.

A gerinc nem csak mozgásszerv, egészsége befolyásolja belső szerveink működését és energia szintünket is.

A képzést a kis létszám még hatékonyabbá teszi, max. 15 főt fogadunk.

Kiktől tanulhatsz?

Dr. Hovanecz Anikó orvos-jógaterapeuta, jógaoktatótól, ájurvédikus tanácsadótól, aki 2005 óta jógaoktató és 2007 óta foglalkozik gerincbetegek jógaterápiájával. Évek óta oktat jógaoktatói és jógaoktató továbbképző tanfolyamokon.

Varró Zoltán jógaoktatótól, diplomás jógamestertől , aki 2011-ben jógaoktatói oklevelet, majd 3 éves felsőfokú képzésen jógamesteri diplomát szerzett. Az ászanák, különböző gyakorlatok pontos kivitelezésének tanítása, a jóga iránti elhivatottsága, szerénysége példa értékű.

A gerincjóga oktatóképzés időtartama

Jelenleg nem indul ilyen tanfolyam!

csütörtök esténként 18 – 21 óráig tart a szorgalmi időszak, az alább megadottak szerint.

Így kényelmes tempóban, munka mellett is végezheted a tanfolyamot. Lesz idő a tanultak folyamatos gyakorlására, a tudás elmélyítésére.

Időpontok:

A fenti oktatási alkalmakon kívül min. 3 gerincterápiás órán való hospitálás (3×2 óra) és a saját gyakorlás során megtapasztaltak szádhana naplóban történő vezetése szükséges a vizsgához.

 

Vélemények a gerincterápiás jógaoktató tanfolyam hallgatóitól:

“Őszintén mondhatom, hogy tökéletesen elégedett vagyok a képzéssel… Mindez jógikus szemlélettel, komoly orvosi tudàssal àtadva, ami köszönhető a két nagyszerű Tanàrunknak, dr. Hovanecz Anikónak és Varró Zoltánnak. Szívből ajànlom mindenkinek a képzéseket, tanfolyamokat.”

“Nagyon örülök, hogy jelentkeztem a gerincterápiás oktatói képzésre, mert rengeteg új dolgot tanultam meg az elmúlt hónapok alatt. Sajnos egyre több embernek van valamilyen gerincproblémája, ezért különösen fontos a megfelelő mozgás, a gerinc védelmét figyelembe vevő gyakorlatok ismerete.
Óriásit fejlődtem – és nem csak szakmailag. Az itt tanultaknak nagy hasznát veszem a jógaóráimon, és a mindennapokban is. Mivel a gerinc egészsége testi-lelki szinten fontos, a tanfolyamon a nagyon alapos anatómiai ismereteken felül tanultunk a lelki-energetikai folyamatokról is, és azóta még jobban megértve gyakorolom, illetve tanítom a jógát.
Csodálatosan felépített tananyag, sok-sok gyakorlat, megtapasztalás, odafigyelés, hitelesség – ezt kaptam, kaptuk. Köszönöm oktatóimnak, Anikónak és Zolinak.”

“Széles körű elméleti és anatómiai ismeretek mellett rendkívül hasznos volt számomra a valós életből merített orvosi leletek, diagnózisok helyes értelmezésének elsajátítása, melynek óriási hasznát veszem azóta a mindennapi életemben és jógaoktatói munkám során egyaránt. Megtanultam és megértettem továbbá a testtudatosság fogalmát, aminek köszönhetően teljesen új megvilágítást nyertek az ászanák, a testgyakorlás. Anikó és Zoli megkérdőjelezhetetlen szakmai tudása és rendkívüli odaadása révén egy igazán színvonalas oktatás részese lehettem, amit ezúton is nagyon köszönök.”

A gerincjóga oktatóképzés díja

130.000.- Ft / fő/ tanfolyam, mely magában foglalja a hospitálás, a vizsga díját és a tananyagot is.

A jelentkezést 30.000.- Ft regisztrációs díj befizetésével tudjuk elfogadni, melyet kérünk átutalni az alábbi számlaszámra. A regisztrációs díj a tanfolyami díj részét képezi.

Fontos! A regisztrációs díjat nem áll módunkban visszafizetni a jelentkezés lemondása esetén, csak akkor, ha a tanfolyam a szervezők hibájából nem valósul meg. 

Részletfizetésre is van lehetőség: 2 részletben fizetve a tanfolyami díj összesen 145.000 . Ft/ fő (első részlet fizetése: a 30.000.- Ft regisztrációs díjon felüli 55.000.- Ft, a második részlet, 60.000.- Ft)

Hogyan jelentkezhetsz a gerincterápiás jógaoktatói tanfolyamra?

A www.fenyjogaterapia.hu honlapon itt, vagy az info@fenyjogaterapia.hu e-mail címen.

Kérjük, add meg a nevedet, e-mail és telefon elérhetőségeidet és scannelve küldd el e-mailben a jógaoktatói okleveled másolatát.

Hogyan fizethetsz?

– Banki átutalással a Magyar Jógaterápiás és Ájurvéda Alapítvány MagNet Közösségi Bank Zrt- nél vezetett 16200223-10043251 számú bankszámlára.
A megjegyzésbe kérjük beírni : „Gerincterápiás jógaoktató”
Számla igényedet kérjük előre jelezd.

További információkért hívd a 30/ 689 9288-as számot.

Várunk egy nemes célért, egy jó csapatba!

 

 • Fény Jógaterápiás Intézet

  A Magyar Jógaterápiás és Ájurvéda Alapítvány honlapja

  Cím: 1028 Budapest, Szegfű u. 2.

  E-mail: info@fenyjogaterapia.hu

  Telefon: +36 30 689 9288

  Bankszámlaszám:
  MagNet Közösségi Bank Zrt
  16200223 – 10043251

  Adatvédelmi szabályzat
  Cookie szabályzat

 • Keresés az oldalon

 • Bejelentkezés

 • Hírlevél