gyógyító légzésJavasoljuk stresszoldásra, pollen allergiásoknak, asztmásoknak, egyéb idült légúti betegségekben szenvedőknek, és azoknak, akik egyszerűen csak vitálisabbá akarnak válni.

Hogyan hat a tudatos légzés a szervezetünkre?

Ha képesek vagyunk mélyebben és lassabban lélegezni, csökkentjük a légzésszámunkat, ezzel együtt a mindennapi stressz szintjét is. Egy felnőtt percenként 16-20-at lélegzik, ami 8-ra, akár 4-re is csökkenthető. A nyugati orvoslás is egyre nagyobb figyelmet szentel a tudatos légzésnek, hiszen számos tanulmány igazolta már segítő, terápiás erejét. A jóga tradíció többféle technikát is kínál a ki- és belégzés gyakorlására.

Már napi néhány perc tudatos légzés oldja a stresszt, lenyugtatja az elmét, elűzi a fáradtságot és számos esetben terápiás hatással bír. Sok ember helytelenül lélegzik, így nem tudja teljes mértékben kihasználni a légzés stressz csökkentő, gyógyító hatását. A gyógyító légzés terápiás hatásának egyik titka, hogy míg a stressz a szimpatikus idegrendszert aktiválja és a stresszhormonok termelését serkenti, a lassú, mély légzés, főleg az elnyújtott kilégzés, a megnyugvásáért felelős paraszimpatikus idegrendszert, valamint a hangulatszabályozásban szerepet játszó szerotonin hormon termelését aktiválja.

Mi várható a gyógyító légzés tanfolyamon?

A tanfolyam során az előkészítő ászanák (jógapózok) gyakorlása után lépésről lépésre megismerjük az alap légzéseket és a légzésszabályózó technikákat (pl. mély hasi légzés, jógalégzés, váltott orrlyukas légzés-anulóma vilóma, fújtató légzés-kapalabháti stb.). Mindezt tapasztalt légzéstréner, vezető jógaoktató irányításával, egyénre szabott javításaival, korrekciójával.

Vezeti: Dr. Szabó Anikó PhD. vezető, minősített jógaoktató, légzéstréner

Időpont: 2018. január 23-tól február 20-ig, kedd délelőttönként 10-12 óráig

(5×2 óra)

A tanfolyam kedvezményes díja most csak 13.900 Ft/fő/tanfolyam, a 15.900.- Ft helyett!

melyet az MJA  (Magyar Jógaterápiás és Ájurvéda Alapítvány)  Magnetbanknál vezetett 16200223 – 10043251-es számlájára kérünk utalni, a név és “Légzés tf” megadásával. Előzetes bejelentkezést kérünk itt a honlapon, vagy az info@fenyjogaterapia.hu e-mail címen.

Jelentkezem a tanfolyamra >>

 

Categories: Légzés

 • Fény Jógaterápiás Intézet

  A Magyar Jógaterápiás és Ájurvéda Alapítvány hivatalos honlapja

  Cím: 1028 Budapest, Szegfű u. 2.

  E-mail: info@fenyjogaterapia.hu

  Telefon: +36 30 689 9288

  Bankszámlaszám:
  MagNet Közösségi Bank Zrt
  16200223–10043251

  Adatvédelmi szabályzat
  Cookie szabályzat

 • Keresés az oldalon

 • Bejelentkezés

 • Hírlevél