woman-481760_640

Stresszoldás jógával

Napjainkban a legtöbb ember jelentős feszültségeket él meg életében, a stresszhatás pedig bonyolult élettani reakciókat vált ki a szervezetből.

Először a vegetatív idegrendszer ún. szimpatikus hatásaként megemelkedik a szervezet adrenalin szintje. Ez növeli a sejtek anyagcseréjét, ami a szervezetet nagyobb aktivitásra készteti. Ilyenkor több oxigénre van szükség. A szív ritmusa felgyorsul, több vért pumpál az izmokba, a tüdő pedig kitágul, hogy több oxigént vehessen fel. Stressz hatására az erek összeszűkülnek, a vérnyomás megemelkedik, az izmok készenléti állapotban megfeszülnek. Az idegsejtek fokozott anyagcseréjének hatására nő az agyi aktivitás. Az eredmény mind fizikai, mind szellemi értelemben ugyanaz: fokozott teljesítmény. Az állandó fizikai és pszichés megterhelés egy idő után azonban ellenkező hatást ér el. A gyakori és intenzív stressz helyzetek egy bizonyos ponton túl már nem növelik, hanem rontják a teljesítményt és károsítják a szervezetet. A betegségek több mint 80%-áért  a krónikus stressz felel!

A stressz elleni védekezés, illetve a stresszoldás egyik leghatásosabb komplex módja a jóga, a különböző relaxációs technikák gyakorlása.

A tradicionális jóga relaxációknak is többféle kivitelezése lehetséges. Heti stresszűző foglalkozásunkban ellazítjuk a gondolatokat, a testet és a lelket is, majd mantrákkal (hangba zárt különleges energiák) mélyítjük tovább a lazítást.

Mindenkinek jó szívvel ajánljuk ezt a heti stressz levezető relaxációs foglalkozást, akár a már meglévő stressz kezelésére, akár annak megelőzésére.

Időpont:  péntekenként 17.30-18.45-ig.

Vezeti: Dr. Szabó Anikó PhD, minősített vezető jógaoktató, légzéstréner

Ár:       2200.- Ft/alkalom/fő,
5 alkalmas bérlet: 9.800.- Ft/5 alkalom/fő , mely érvényes a vásárlástól számított 8 hétig

Bejelentkezni az órarendben az aktuális heti stresszelengedő jógaórára kattintva tudsz.

 • Fény Jógaterápiás Intézet

  A Magyar Jógaterápiás és Ájurvéda Alapítvány hivatalos honlapja

  Cím: 1028 Budapest, Szegfű u. 2.

  E-mail: info@fenyjogaterapia.hu

  Telefon: +36 30 689 9288

  Bankszámlaszám:
  MagNet Közösségi Bank Zrt
  16200223–10043251

  Adatvédelmi szabályzat
  Cookie szabályzat

 • Keresés az oldalon

 • Bejelentkezés

 • Hírlevél