monk-555391_960_7202014. december 11-én az ENSZ Közgyűlése június 21-ét a Jóga Nemzetközi Napjává nyilvánította. A kérést Narendra Modi, India miniszterelnöke terjesztette elő néhány hónappal korábban.

Mivel India büszke rá, hogy a világgal megismertette a jógát, szerette volna, ha a nemzetközi tudatban még erősebben él. Az ENSZ történetének a legtöbb nemzet által támogatott közgyűlési határozati javaslata lett Modi felvetése – 175 nemzet állt az ügy mellé.

A jóga világnapjának bevezetésével a szervezet elismerte a jóga holisztikus szemléletét az egészség és a jólét területén és löketet adott a jógagyakorlás még szélesebb körben való elterjedésének,  mely nemcsak az emberek egészsége szempontjából hasznos, hiszen nem egy egyszerű tudományágról beszélünk. A jóga segítségével az emberek élet- és szemléletmódja is megváltoztatható, tudatossá formálható, ami hosszú távon a globális problémák enyhítését is serkenti.

“A jógának megvan az ereje ahhoz, hogy az emberiséget összekovácsolja, hiszen gyönyörűen egyesíti a dzsányát (tudást), a karmát (cselekvést) és a bhaktit (odaadást)” – véli Modi.

 

 • Fény Jógaterápiás Intézet

  A Magyar Jógaterápiás és Ájurvéda Alapítvány honlapja

  Cím: 1028 Budapest, Szegfű u. 2.

  E-mail: info@fenyjogaterapia.hu

  Telefon: +36 30 689 9288

  Bankszámlaszám:
  MagNet Közösségi Bank Zrt
  16200223 – 10043251

  Adatvédelmi szabályzat
  Cookie szabályzat

 • Keresés az oldalon

 • Bejelentkezés

 • Hírlevél