Erő és stabilitás jóga workshop

A jógapózok fokozzák a hajlékonyságot és erősítik a testet. A helyes testtartás elérése is függ az izmok erőnlététől. A fizikai erő mellett a gyakorlásban megjelennek a belső tartalmak is, mint a stabilitás, biztonságérzet, tudatosság, akaraterő, kitartás, félelemnélküliség.

A belső erő nemcsak a határozott fellépést jelenti, hanem az önbizalmat, azt a képességet, hogy nem veszítem el a fejem, helytállok a nehéz helyzetekben is. A keleti mozgásrendszerekben a test középpontjának nagy hangsúlyt tulajdonítanak. A biztonságos gyakorláshoz és fejlődéshez fontosnak tartják megtanítani, megéreztetni a gyakorlókkal ezt a területet. Ezen a területen helyezkednek el a hasi szervek, az emésztőszervek, az immunrendszer nagy része, tehát az egészség szempontjából is fontos a karbantartása.

A workshopon megtapasztaljuk ennek a központnak az erejét, és a következő kérdésekre kapunk választ:

 • Hogyan végezzük az ászanákat a test középpontjából?
 • Melyik pránájámák segítik erősíteni ezt a területet?
 • Hogyan befolyásolja az öt elem a gyakorlást, mely elemek és energiaközpontok kapcsolódnak ehhez a területhez?
 • Hogyan segíti a relaxáció, és a meditáció a stabilitás kialakulását, és fenntartását?

Vezeti: Szabó Szilvia – Jógamájá Dévi Dászí

Lazítsd a csípődet jógával!

A csípő a mobilitást, az ágyéki gerincszakasz pedig a stabilitást adja, ezért hihetetlenül fontos a csípő mobilitásának megteremtése, különben az ágyéki szakasz fog kompenzálni, hogy növelje a mozgástartományt. Márpedig ez kihat az egész gerinc és a test mozgására: ha a csípő kötött, akkor az egész mozgás kötött és merev lesz.
További fontos szempont, hogy a test betegségei érzelmi-mentális állapotunkat tükrözik. A szexualitással, a megnyílással, a befogadással, a nőiséggel, a nőiség,  de ugyanígy a férfiasság megélésével kapcsolatos elfojtások, problémák mind-mind a csípő zártságában, rugalmatlanságában, illetve a kismedence szerveinek megbetegedésében tükröződnek vissza. Ha foglalkozunk ezzel a területtel, serkentjük vérellátását, és rendszeresen lazítjuk, nyújtjuk az izmokat és a szalagokat a jóga gyakorlatokkal, akkor nagy segítséget adunk elménk ellazításának is, ahonnan a problémák kiindulnak.
Megértjük, átértékeljük és megoldjuk az ezzel kapcsolatos problémáinkat.  Workshopunkon elsajátíthatod otthoni gyakorlásodhoz a különböző jóga gyakorlatokat.
 • Időpont: szervezés alatt
 • Vezeti: Varró Zoltán minősített jógaoktató, diplomás jógamester
 • Ár:  4900.- Ft/fő/alkalom

Bejelentkezés itt lehetséges


Aviva torna az endometriosis, PCOS, mióma leküzdésére

Miért gyakori az endometriózis manapság? Miért van már tizenéves lányoknak PCOS (policisztás ovárium szindrómájuk)? Miért van olyan gyakran miómája a fiatal és középkorú nőknek? Helytelen szokásaink veszélyt rejtenek. Melyek ezek? Valóban a hormonális változásokat csak a hormonpótlás, vagy műtét oldja meg? Vajon valóban olyan boldog feleségek, szexuálisan kielégített nők vagyunk, mint ahogy a statisztikák mutatják? Vagy hamisak vagyunk és a statisztikák ezért nem a valóságot tükrözik? Az örömtelen szexuális életet hogyan cseréljük fel egy aktív sikeres partner kapcsolatra? Hogyan neveljük gyermekeinket egy egészségesebb önismeretre, amelybe természetes módon a nemi ismeret is beletartozik. A változó kortól valóban félnünk kell? Elkerülhetők a változó korral járó negatív hatások?
Miért kell életmódot váltanunk? Hogyan segíthet a változásban az AVIVA torna, milyen hatása van?
Ezekre kapunk választ a három órás workshopon.
A workshopot követően az AVIVA tanfolyamon, melyen (csakis a wokshopon résztvevőknek!) három órában az alap 18 gyakorlat és a rövidített gyakorlatsor részletes kidolgozása, megtanulása történik.

Szervezés alatt. Előzetes bejelentkezést kérünk!

 


Lélegezz szabadon! A mellkas nyitó ászanák terápiás hatásai workshop

Időpont: máj. 8. vasárnap de. 10:00 – 13:00

Az ülő életmód, a rossz testtartás és a mozgáshiány miatt gyakori a beesett mellkas, melynek következtében csökken a légcsere, a légzés kapacitás. Nem csak a légúti betegségek kialakulásának kedvez ez a folyamat, hanem az elégtelen oxigén ellátottság miatt fáradtság, fejfájás, a görnyedt tartás miatt pedig a mellizmok zsugorodása alakulhat ki, mely tovább rontja a helyzetet. A mellkas megnyitásával javul a testtartás, megnövekedik a mellkas térfogata, a légzés kapacitás és fokozatosan megszűnnek a fenti problémák. Terápiás értékű idült légúti betegségekben, pollen allergiában, rossz testtartás korrigálásában, zsugorodott vagy gyenge mellizmok esetén.Ezen a workshopon jól felkészült, tapasztalt jógaoktató segítségével megértheted az összefüggéseket és gyakorolva elsajátíthatod a legfontosabb, terápiás hatású ászanákat és alap légző gyakorlatokkal is megtapasztalhatod a felfrissülést.

 • Vezeti: Varró Zoltán minősített jógaoktató, vajsnava jógamester
 • Ár: 4.900.- Ft/fő/alkalom

Bejelentkezés itt lehetséges >>


A pollen allergia jógaterápiája

A tavasz sokaknak nem csupán a megújulást jelenti, hanem a kellemetlen allergiás panaszok megjelenését is.
Velük szeretnénk megismertetni azokat a napi rutinba beilleszthető tisztító technikákat, légzéseket, jóga pózokat (ászanákat), valamint ájurvédikus recepteket, amelyek rendszeres alkalmazása megszüntetheti a tüneteket, de mindenképpen enyhülést hoz.

Előzetes bejelentkezést kérünk!

Bejelentkezés itt lehetséges >>


Jóga a szőnyegen és a konyhában workshop

Szeretnél egy jót gyakorolni és utána finomat enni? Várunk egy 90 perces jóga gyakorlásra, amit egy  jó hangulatú jógikus, könnyű vacsora közös elkészítése és elfogyasztása követ.
Garantáljuk, hogy a 4 fogásos, egészséges és finom vacsi ízleni fog és otthon is könnyen elkészítheted magadnak.
Előzetes bejelentkezés szükséges!
Vezeti: Deli Zsófia jógaoktató, vegán séf
Részvételi díj, mely magában foglalja a minőségi alapanyagokat is: 6500.- Ft/fő/alkalom

Készítsd el saját bio-kozmetikumaidat!

Készíts kiváló minőségű természetes alapanyagokból  testápolót, arckrémet, ajakápolót és fürdőgolyót és ismerd meg a biodinamikus szépségápolás titkait!
Nincs allergia, csak ragyogó bőr!  Kati rendkívüli egyénisége és energiája mellé a receptúrát is megkapod!

Jánosi Juhász Katalin vagyok, mesterkozmetikus, a biodinamikus szépségápolás megálmodója. Vajon mit takar ez a kifejezés?
Egyrészről hosszú ideig sikeresen tevékenykedtem a kozmetika világában, másrészről az utóbbi években folyamatosan tanulmányozom a szépség összetett rendszerét, azaz a teljes ráhatás filozófiáját a változásra. Ezt takarja a biodinamikus szemlélet a szépségápolásban.
Szeretettel várok mindenkit egy egész napos workshopra, ahol röviden beszélek a bőrről, egy olyan holisztikus aspektusból, amit máshol nem hallhatsz. Megismertetem a natúr kozmetikumok alapanyagait, megtanítok néhány könnyen elsajátítható praktikát és receptúrát. Bevezetlek a krémkészítés varázslatos, örömteli világába, ahol most mindenki személyre szabottan készítheti el a saját „kincsét” .
A program legvégén személyes konzultációra várok mindenkit, hogy ezzel tegyük teljessé a napunkat.
Nagy szeretettel várlak!
Vezeti: Jánosi Juhász Katalin mesterkozmetikus
Időpont: szervezés alatt
Ár: 16.900.- Ft/fő/alkalom.

Az ár tartalmazza a kiváló minőségű bio alapanyagokat és egy jegyzetet is, benne a receptúrákkal!

Max. 8 fő jelentkezését tudjuk fogadni.

 • Fény Jógaterápiás Intézet

  A Magyar Jógaterápiás és Ájurvéda Alapítvány hivatalos honlapja

  Cím: 1028 Budapest, Szegfű u. 2.

  E-mail: info@fenyjogaterapia.hu

  Telefon: +36 30 689 9288

  Bankszámlaszám:
  MagNet Közösségi Bank Zrt
  16200223–10043251

  Adatvédelmi szabályzat
  Cookie szabályzat

 • Keresés az oldalon

 • Bejelentkezés

 • Hírlevél