bowen

bowenA szervezet öngyógyító képességének helyreállítása

A Bowen technika egy dinamikus izom és kötőszöveti módszer, a test meghatározott pontjain történő lágy kötőszöveti fogások sorozatából áll. Nem akarja ráerőltetni a szervezetre, hogy mi lenne számára a legmegfelelőbb, hanem manipuláció nélkül csupán megfelelő impulzusokat ad az idegrendszernek, hogy beindulhassanak az eddig leblokkolt gyógyító energiák.
Az egész embert helyezi fókuszpontjába, nem betegségeket kezel, hanem feszültségállapotokat közömbösít a testben. Filozófiája szerint minél súlyosabb állapotú pácienst kezelünk, annál kevesebb mozdulatot használunk. Hagyjuk, hogy a szervezet a saját tempójában találja meg újra a belső egyensúlyi állapotát, hiszen a test saját maga legjobb doktora!

Mivel minden mindennel összefügg, és a test-lélek szellem egy egységet képez, a test egymástól távoli pontjain végzett fogások is kihatással vannak az egész szervezetre. A kötőszövetes hálózat(=fascia) behálózza az egész szervezetet, az izmokat, belső szerveket, összekapcsolva a test legtávolabbi pontjait is egymással, így érthető, hogy például egy régi bokasérülés hogyan tud akár nyakfájdalmat is okozni.

A Bowen módszer talán legalapvetőbb és legfontosabb hatását a vegetatív idegrendszerre fejt ki, ahol a szervezet öngyógyító mechanizmusainak irányító központja van. Ez a technika javítja a szervezet vér-és nyirokkeringését, a tápanyagok felszívódását és a méregtelenítés hatékonyságát. Rendszerint a tartós eredmény eléréséhez minimum 2-3 kezelés szükséges, hetente egyszer, egymást követő héten. Emellett, mivel legtöbbször évek-évtizedek berögzült mintáit írjuk újra a kötőszöveti blokkok, letapadások, izomfeszültségek oldásával, komplex életmódváltásra is gyakran szükség lehet. Kifejezetten jól kiegészítik egymást a jógával, melynek gyakorlása tartós javulást eredményez.

Javallatok

A Bowen technika ajánlott akut és akár súlyos krónikus állapotok kezelésére és megoldására is, illetve az életminőség javítására, életkortól függetlenül. Ellenjavallata gyakorlatilag nincs, várandósokat (pl. keresztcsonti fájdalmakra), csecsemőket, gyerekeket (pl. ágybavizelés, hasfájás, légúti megbetegedések) is nagyon jól lehet kezelni a Bowen módszerrel!

Néhány indikáció a teljesség igénye nélkül:
• bármilyen izomzati ill. ízületi probléma, gerincbántalom, sportsérülések, isiász, teniszkönyök, merev váll (frozen shoulder),
• fejfájás és migrén, allergia, illetve asztma,
• alvászavarok, veseproblémák, emésztési- és gyomorproblémák, menstruációs-, fogamzási- és termékenységi problémák
• stressz és kiégettség/krónikus fáradság, levertség
• rehabilitációban, megelőzésre, immunerősítésre
• valamint a terhes- és kismamagondozásban, csecsemőknél és gyermekeknél

Bővebben: http://www.bowen.hu/

 

Copyright © 2022 Fény Jógaterápiás Intézet
Ahol az orvostudomány, a jóga és az ájurvéda találkozik.
Weboldalt készítette: PRove Kft

Fény jógaterápiás intézet       +36 30 689 9288