Jógalégzés

LégzésszabályozásA légzés művészet is egyben

A helyes ki- és belégzés fontosságát az élet folyamán nem lehet eléggé hangsúlyozni. A koncentrálás és a mozgás gyakorolja a legnagyobb hatást a légzésre. A megfelelő légzés segít megvalósítani a harmóniát a koncentrálás és mozgás között. Ha képesek vagyunk a légzésünket szabályozni, akkor az elménken áramló gondolatokat is rendezzük.

A belégzés jang jellegű, táplálékot hoz a testnek, segíti a vérkeringést és a szervek működését. A kilégzés jin jellegű, megtisztítja a szervezetet a szennyeződésektől és a méreganyagoktól. A kilégzés és a belégzés időtartamának növelése indítja be az életerő intenzívebb mozgását az energiapályákon. Ezt légzésszabályozásnak hívjuk.

A műhely során pontosítjuk a normál hasi légzést, a mellkasi és kulcscsonti légzést, valamint a teljes jóga légzést, majd az alapok frissítése után légzésszabályozás technikákat gyakorolunk, átbeszélve az otthoni gyakorlás támogató ajánlott menetét. Átbeszéljük a kockázatokat, veszélyeket is, hogy bizonyosan csak az előnyöket adjunk testünknek.

A légzésszabályozás addig tart, amíg az magától meg nem valósul.

Megfelelő módszerek használata után a légzésszabályozás direkt szabályozással szükségtelenné válik. A valódi szabályzás  mintegy magától, erőfeszítés nélkül megy végbe. Amikor a légzést szabályozzuk, akkor az életenergiát is szabályozzuk, ezek nem választhatók szét egymástól.

Próbáld ki, érezd meg, mit lehet a helyes légzés útján elérni!

Helyes légzéssel a betegségek elkerülhetık, önuralomra, önismeretre teszünk szert, melyek segítségével az élet sikereket és boldogságot nyújt számunkra. Az éltető energia (prána) megnő, ami hozzásegít az egészséghez, az elme kontrollhoz, a magasabb tudati szintek eléréséhez.

Az élet legszükségesebb része a légzés!

Szomjazhatunk napokon keresztül, koplalhatunk hosszú hetekig, de levegő nélkül néhány percig bírjuk csak.

Hogyan lélegezzünk?

A tartósan lassú és elmélyített légzés – akár csak 50 százalékkal –  a civilizációs népbetegségek mintegy 70%-os csökkenéséhez vezethet.

A műhelyre olyan haladó jógázókat és jógaoktatókat várunk, akik már tisztában vannak az alap légzésekkel, illetve légzésszabályozás technikákkal, és gyakorolják is őket folyamatosan. Tovább fokozzuk a benn- és kinntartási időtartamokat a korábbi légzés műhelyhez képest a résztvevők képességei szerint.

 

Időpont: Jelenleg nem kerül megrendezésre ilyen esemény
Vezeti: Dr. Szabó Anikó pHD – Gangá, minősített vezető jógaoktató, légzés tréner.
Díj: 4900.- Ft/fő/alkalom

Jelentkezés itt a honlapon, vagy az info@fenyjogaterapia.hu címen.
Érdeklődni a 30 / 689 9288-as számon lehet.

A részvétel a program díjának befizetésével biztosított, melyet az MJA (Magyar Jógaterápiás és Ájurvéda Alapítvány) Magnetbanknál vezetett 16200223-10043251 számlájára kérünk
utalni. A befizetett díjról visszaigazolást küldünk.

 

Copyright © 2022 Fény Jógaterápiás Intézet
Ahol az orvostudomány, a jóga és az ájurvéda találkozik.
Weboldalt készítette: PRove Kft

Fény jógaterápiás intézet       +36 30 689 9288