gyógyító légzés

gyógyító légzésJavasoljuk postcovid nehézlégzéses állapotokra, stresszoldásra, pollen allergiásoknak, asztmásoknak, egyéb idült légúti betegségekben szenvedőknek, és azoknak, akik egyszerűen csak vitálisabbá akarnak válni.

Hogyan hat a tudatos légzés a szervezetünkre?

 

Érezted már, hogy ha valami felzaklat, akkor a légzésed szabálytalanná, kapkodóvá válik? Ilyenkor a leggyorsabb lenyugvást a tudatos, lassú, mély légzés hozza meg. Amikor nyugodt vagy, akkor a légzésed is nyugodt.

Ezt használhatjuk ki pl. a stressz oldásában. Tanuljunk meg tudatosan mélyebben és lassabban lélegezni. A különböző jógalégzések terápiás hatásokkal bírnak, amit a nyugati orvoslás is elismer , tanulmányok alapján.

A tradicionális jógaművek hosszú fejezeteket szentelnek az energia áramoltatás szabályozásának, ami a légzésen keresztül valósul meg. Megtanulhatod növelni energiaszintedet, ami által vitálisabbá, életerősebbé válsz.

A ki- és belégzés hatásának egyértelmű magyarázatát adja a vegetatív idegrendszer működése. A stressz a szimpatikus idegrendszert aktiválja és a stresszhormonok termelését serkenti, vagyis a szervezetet folyamatosan terheli, aktiválja. Az elnyújtott kilégzés a paraszimpatikus idegrendszert, valamint a hangulatszabályozásban szerepet játszó szerotonin hormon termelését aktiválja, amivel a lazulást, megnyugvást és a jó közérzetet segíti.

Mi történik a gyógyító légzés tanfolyamon?

Az előkészítő ászanák (jógapózok) gyakorlása után lépésről lépésre megismerjük az alap légzéseket és a légzésszabályózó technikákat (pl. mély hasi légzés, jógalégzés, váltott orrlyukas légzés – anulóma vilóma, fújtató légzés – kapalabháti és egyéb, terápiás jellegű légzéstechnikákat). Mindezt tapasztalt vezető jógaoktató, jógamester irányításával, egyénre szabott javításaival, korrekciójával.

Varró Zoltán Ananta hosszú évek alatt elmélyedt a pránájámák tudományában – többek között az autentikus jóga alapműnek számító  Hatha Jóga Pradípiká  tanulmányozásával és gyakorlatba ültetésével. Remekül adja át megtapasztalásaival gazdagított tudását.

Kezdés: 2023. február 16. csütörtök este 18.00

A tanfolyam időtartama: 6 x 2 óra, csütörtök esténként 18.00-20.00-ig tartanak  a foglalkozások.

Tanfolyami időpontok:  2023. febr. 16, 23,

március 2, 9, 16, 23

A tanfolyamot vezeti:  Varró Zoltán Ananta, minősített, vezető jógaoktató, jógamester

A tanfolyam  díja:  34.000.- Ft/fő/tanfolyam,  

Aktív Sivánanda jóga oktatóknak  30.000.- Ft/fő/tanfolyam!

A tanfolyam orvosi hátterét dr. Hovanecz Anikó orvos – jógaterapeuta biztosítja.

melyet a Spirituart Jóga Alapítvány   Magnetbanknál vezetett 16200137 – 18537224 -es számlájára kérünk utalni, a név és “Légzés tf” megadásával.

Előzetes bejelentkezést kérünk itt a honlapon, vagy az info@fenyjogaterapia.hu e-mail címen.

Jelentkezés itt>>

 

Copyright © 2022 Fény Jógaterápiás Intézet
Ahol az orvostudomány, a jóga és az ájurvéda találkozik.
Weboldalt készítette: PRove Kft

Fény jógaterápiás intézet       +36 30 689 9288