Dr. Hovanecz Anikó >>
Dr. Borbényi Erika >>
Dr. Zsók Ildikó Julianna >>
Dr. Szabó Anikó PhD >>
Vass Andrea >>
Antalné Rácz Hajnalka >>
Kéri Mónika >>
Dr. Kakukné Lapis Krisztina >>
Dr. Pál Dániel >>
Szabó Kata >>
Pogány Zsuzsanna >>
Tamás Edit >>
Marschall Kata >>
Molnár Móni >>

Aniko2014oktDr. Hovanecz Anikó

Orvos, jógaterapeuta,
minősített vezető jógaoktató

Több évtizede praktizál belgyógyász-emésztőszervi specialistaként, foglalkozás-egészségügyi szakorvosként. Megtapasztalva a jóga és az ájurvéda pozitív hatásait, gyógyító-megelőző munkájában a modern nyugati orvostudományt, a jógaterápiát és az ájurvédát ötvözi, a páciensek problémájának és személyiségének megfelelően.
A Magyar Jógaterápiás és Ájurvéda Alapítvány megálmodója, a Fény Jógaterápiás Intézet igazgatója.
1998-2002-ig a magyarországi Medicover Klinika orvosigazgatója, majd cégvezetője.
2002-2018-ig a DIMENZIÓ Egészségközpont főorvosa.                  2018. ápr. óta a Swiss Prémium Egészségközpontban praktizál.

2004-ben MBA diplomát szerzett a BME-n.

2005 óta jógaoktató, 2006 óta természetgyógyász, 2013 óta ájurvédikus tanácsadó.
Számos alkalommal járt Indiában szakmai és spirituális elvonuláson.
Vallja, hogy a hatékony gyógyító munkához és megelőzéshez az orvos részéről alázatra, holisztikus szemléletre, gyakran gyógymódok integrálására,  a beteg részéről pedig a változtatás képességére, aktív együttműködésre van szükség.
Példaképe és Guruja az indiai orvosból lett megvilágosodott Jógi Nagymester, Szvámí Sivánanda. „Az élet sója az önzetlen szolgálat, az élet kenyere pedig az egyetemes szeretet.”

 


Borbenyi_fotoDr. Borbényi Erika

Onkológus főorvos,
Hospice- és életmód tanácsadó,
Légzés terapeuta

A Semmelweis Egyetem I.sz Belgyógyászati Klinika Onkológiai részlegének főorvosa, akinek
több évtizedes onkológiai munkájának jelentős fejezete a megelőzéséről, korai diagnosztikáról, terápiáról, illetve a visszaesés megelőzéséről szól.
Onkológus és palliatív terápiás szakorvos, klinikai főorvos, hospice-orvos, Gerson-terápia-konzultáns, pszichoonkológus, életmód tanácsadó, anti aging konzultáns, Hospice tanácsadó, hipnózissal is  gyógyító orvos, légzésterapeuta.
Orvosi tevékenysége során szakvizsgái mellett fájdalomcsillapítás, tüneti kezelés, Hospice orvoslás, táplálkozás- és életmód-terápiák, integratív hipnoterápia, légzésterápia, reiki, jógikus, védikus életszemlélet kidolgozásával bővítette tudását. Transzperszonális pszichológiai képzettséggel is rendelkezik. Munkájában holisztikus szemléletmódját érvényesíti, az embert a maga teljességében – test, lélek, szellem harmóniájára törekedve – szemléli és gyógyítja.
Orvosi hitvallása középpontjában az integratív orvoslás áll, amely során  a bizonyítékokon alapuló hivatalos orvoslás mellé törekszik beépíteni a több évezredes tapasztalaton alapuló ősi tudásokat is, mint például a légzésterápiát.


ZsókIldikódr

Dr. Zsók Ildikó Julianna

Csecsemő-és gyermekszakorvos
Homeopata orvos
Ájurvéda tanácsadó
Ájurvédikus babamasszázs
Mora terápia

1991-ben Budapesten szerezte  Csecsemő- és gyermekszakorvosi képesítését. Tevékenysége során egyre több „miért?” jelent meg. Ez vezette rá, hogy szükséges a szemléletváltás, így elindult a Homeopátia felé, de a kérdések nem fogytak, a válaszok nem voltak kielégítőek. Több tanfolyamot is elvégzett, az egyik a Bioenergetika, ahol megértette hogyan működik a világ és a „Tudatos Én-t” felszínre hozta. Az ájurvéda tanulmányok során sikerült megértenie az embert mint „egész-séget,” a környezetével együtt. Ez fontos  a kibillent egyensúly helyreállításában. Vallja, hogy a gyógyítói hivatás szép, segíteni jó, de éreztetni, visszaadni, a „Babának-Mamának” az érintés varázslatos erejét, ez egy csodálatos dolog.

Úgy érzi, hogy ez megkoronázza az eddigi gyermekorvosi tevékenységét.

Az ÉRINTÉS, amire mindannyian vágyunk a születésünktől egész életünk során, nagyon fontos fizikailag és érzelmileg egyaránt!

„Két puha kéz, mely hozzám ér…”


Ganga2Dr. Szabó Anikó PhD

Minősített vezető jógaoktató,
Okleveles vegyészmérnök (környezettudományi PhD),
légzéstréner,
alternatív pszichológus

2009 óta a Magyar Jógaoktatók Szövetsége Egyesület titkára.
2003-ben kapott jógaoktatói oklevelet a Sivananda Jógaközpontban, azóta tanít rendszeresen jógát, tart jóga programokat.
Több évtizedes természettudományos munkája  (kvantum fizika, biokémia, anyagszerkezet kutatás, folyamat szabályozások stb.) végül elvezette a filozófiához és az ember mint komplex lény működésének megértéséhez. Ez késztette a jógaoktatói, valamint a légzéstréner és alternatív pszichológusi oklevelek megszerzésére.
Küldetésének érzi tudásának és szeretetének átadását.
Vallja, hogy „a jóga sokféle úton segít bennünket egészségünk megtartásában, a prevencióban és belső útkeresésünkben. A jóga eszközrendszere nagyon hatásosan képes támogatni az ember mentális és fizikai közérzetének javulását, a gyógyulási folyamatokat.” Megszerzett tudását és tapasztalatait alkalmazza a jóga bizonyos terápiás aspektusaiban.
Többször volt indiai Ásramokban elvonulásokon, ottani mesterek közelében.

 


Vass AndiVass Andrea

Jógaoktató, coach, tréner

Eredeti végzettsége közgazdász, több mint tíz évig dolgozott médiaügynökségi vezetőként. Több coach- és tréner  képzésen és önismereti folyamatban (pszichodráma) szerezte  meg az alaptudást a 2010-es coach és tréneri szakmaváltásához, és azóta is fontos számára a folyamatos képzés és fejlődés.
2013-ban végzett  jógaoktató képzést, azóta tart jógaórákat. A jóga a legfőbb forrás  számára, ahonnan feltöltődik.
A jóga mellett mindfulness programok tartásával, coachinggal és tréninggel foglalkozik, mindez az önismereti fejlődést, a saját út megtalálását, a kiteljesedést támogatja.
Egyaránt dolgozik magánszemélyekkel életvezetési coachingban, önismereti tréningek, jóga és mindfulness kapcsán, illetve az üzleti világban vezetőkkel ,vezetőfejlesztés során.
„A jóga segít belső harmóniám megőrzésében, stabilitást ad fizikai, lelki, érzelmi és mentális szinten egyaránt.„


HajniAntalné Rácz Hajnalka

Ájurvédikus terapeuta

3 éves Ájurvédikus terapeutaképző tanulmányait 2013. júniusában fejezte be Ausztráliában, az Ausztrál Holisztikus Gyógyászati Intézetben – Australian Institute of Holistic Medicine (AIHM), ahol indiai ájurvédikus orvosok tanították az ájurvédikus szaktantárgyakat (Dr Sarat Jayawardan MD, PhD, PGD Nutrition, Dr Roopa Rao).

Jógaoktatói tanulmányokat folytat, hogy a két területet összekapcsolva még komplexebben segíthessen a hozzá fordulóknak:
– dósa (testalkat) meghatározás;
– ájurvédikus táplálkozás;
– életmód tanácsadás;
– olajkezelések (siródhara, kati baszti, pinda szvéda, stb);
– Pancsa Karma (Tisztító Kúra);
– kiscsoportos foglalkozások;
– ájurvédikus főző tanfolyamok;
– egyéni tanacsadások;
– ájurvédikus szépségápolás.


Kéri Mónika2Kéri Mónika

Közgazdász, jógaoktató

2007 óta jógaoktató. A saját magán megtapasztalt jótékony hatások – régóta fennálló, folyamatosan visszatérő betegségek megszűnése – miatt döntött úgy, hogy főállásban oktat jógát.

2014-ben a Magyar Olimpiai Bizottság számára készült tanulmány-csoportot vezette.

A női jógára, jóga oktatásra specializálta magát. Több sikeres oktatói kurzus, női workshop és -tanfolyam vezetője. Saját jógagyakorlása és számos csoport vezetése általi megfigyeléseivel sokrétű és nagyon pontos információkat kapott a jóga hatásmechanizmusáról. Ezek figyelembevételével tartja egyénre szabott óráit. A női jógában kifejezetten a női testre szabott speciális gyakorlatokkal dolgozik, a nőiesség, női egészség megtartása mellett a női betegségek, problémák megszüntetése is célkitűzés. Másik speciális területe a kamasz jóga, ahol a nekik megfelelő erőnléti- és gerincjógával, valamint az életkoruknak megfelelő témákkal, beszélgetésekkel segíti őket. Jógaoktatónk maga is több kamaszgyerek édesanyja.


Dr_Kakukne_Lapis_Krisztina_FotoDr. Kakukné Lapis Krisztina

szociálpedagógus, mediátor, jógaoktató

Bel- és külföldi gyakorlati tapasztalatokkal egyaránt rendelkezik.
Speciális szakterülete a hátrányos helyzetű gyermekek szociális, tanulási és magatartási problémái, de hatékonyan foglalkozik a manapság gyakori magatartás- és figyelem zavarral küszködőkkel is.
Kiscsoportos és egyéni foglalkozásaiban egyedülálló módon ötvözi a zenét, a drámát és a jógát, a terápiás hatás elérése érdekében.
Ennek következtében oldódik a gyermek belső szorongása, gátlása, feszültsége. Fejlődik szókincse, koncentrációs képessége, nő az önbizalma, erősödik kreativitása, képzelőereje, és az önmagába vetett hite.
Figyelme örökös központjában a képessé tevés és a probléma megoldás, valamint a megküzdési stratégiák vannak.
Mottója, Goethe után: „Akinek több van, mint amennyire szüksége van, köteles adni.”
Teljes energiájával, szeretetével azon igyekszik, hogy megossza tudása, tapasztalata és érzelmei legjavát. Mindezekkel segítsen, motiváljon, kedvező és maradandó eredményeket érjen el a gyermekeknél a boldog, sikeres élethez.
Igyekszik olyan környezetet teremteni maga körül, ahol minden gyermek és felnőtt megértésre talál, kulturális, nemi és vallási különbözőségre való tekintet nélkül.
Hisz benne, hogy munkáját a tisztesség és átláthatóság, a pontosság, a kihívás és a célok elérése kell, hogy vezérelje. Munkája hasznos és értékteremtő, a folyamat végén meghozza a pozitív változást minden érintettnek.
2009 óta jógázik, 2013-ban szerzett jógaoktatói, majd 2014-ben minősített jógaoktatói oklevelet.


Pál Dániel-Buddha-fűvészkert-3Dr. Pál Dániel

Filozófus, író, a Transzcendentális Meditáció tanára, ájurvéda konzultáns

Gyermekfejjel ismerkedett meg a jógával és a Transzcendentális Meditációval. Meditációs tapasztalatai keltették fel érdeklődését a Kelet bölcselete iránt, így filozófia-angol szakos diplomájának megszerzése után az indiai védánta bölcseletet témául választva doktorált filozófiából. Egyetemi óraadóként tanított filozófiai antropológiát, szanszkrit nyelvet és vagy tucatnyi, ind vallásbölcselettel kapcsolatos tárgyat. Több klasszikus szöveget fordított szanszkritból magyarra, közülük kiemelkedik a „Klasszikus Upanisadok” című kötet. Az elmúlt húsz évben több mint 400 cikket írt és fordított, főként ind bölcseletről, jógáról, meditációról és ájurvédáról. Sokan az Elixír magazinból ismerik, ahol mintegy 100 írása jelent meg. Élete során több spirituális közösségben élt, illetve hónapokat töltött hosszú meditációkat végezve. 2012-2014-ig az amerikai Fairfieldben található Maharishi Menedzsment Egyetemen (MUM) tanult és dolgozott. Itt a Maharishi-féle védikus tudományból szerzett újabb egyetemi diplomát, illetve okleveles Ájurvéda konzultánssá vált. 2014-15-ben fél évet a Maharishi Európai Kutatóegyetemen tanult, és a Transzcendentális Meditáció tanárává lett. 2015 tavasza óta újra Magyarországon tartózkodik. Meditációt tanít, előadásokat tart, és igyekszik az immár évtizedek alatt felhalmozott tudását idehaza is minél több emberrel megosztani.


Szabó KataSzabó Kata

jógaoktató, jógaterapeuta

Számos sikeres  jógaterápiás tanfolyam vezetője, a jógaterapeuta képzés oszlopos oktatója. Első mestere Mukesh Kothari indiai jógamester, akinél 2012-ben oktatói oklevelet is szerzett. Azóta párhuzamosan tanul és tanít. Érdeklődése középpontjába a jóga terápiás alkalmazása került, így jutott el Dr. Indu Arora jógaterapeuta képzésére, amit 2014-ben fejezett be. A jóga útja folyamatos keresés és tapasztalás. A Himalájai Jóga Tradíció 3 éves tanárképzőjét 2017-ben végezte el.Rendszeresen látogatja a jógaterápiához, ájurvédához kapcsolódó workshopokat, tanulmányozza a hazai és nemzetközi szakirodalmat. Csoportos és egyéni órákon osztja meg tapasztalatait tanítványaival.


Pogány ZsuzsaPogány Zsuzsanna

akkreditált AVIVA tanár

Alapvégzettsége vegyészmérnök.  2001-től négy évig a Natura Holisztikum Tudományos Felnőttképző Intézet hallgatója. Ez idő alatt elvégezte a Kriston intimtorna tréneri tanfolyamot, és trénerként tanította a módszert közel nyolc éven keresztül.

2007-ben sportoktatói végzettséget szerzett rekreáció szakon, majd Tóth Líviánál – aki a világon a 45. Izraelben végzett  AVIVA tréner –  AVIVA tréneri diplomát szerezett.  Jelenleg is ezt a módszert oktatja változatlan tartalommal, életmód tanácsadással kiegészítve.

 


Tamás EditTamás Edit

tradicionális-  és gerincterápiás jógaoktató

2001 óta jógázik, a tradicionális jógát képviseli. Jógikusan él, békében és harmóniában van önmagával. Fáradhatatlanul szolgálja mestereit és az embereket, igazi karma jógi.

2011-ben a Sivananda Jógaközpontban szerzett jóga oktatói oklevelet. Rendszeresen oktat a Jógaközpontban és a Fény Jógaterápiás Intézetben. Odaadóan követi mesterei tanításait: „Szolgálj, szeress, adj, tisztulj, meditálj és valósítsd meg önmagad.”

Többször járt Indiában spirituális elvonuláson.

Tovább képezte magát dr. Hovanecz Anikó orvos-jógaterapeuta és Bene Máté gyógytornász gerincterápiás tanfolyamain.

2017-ben Gerincterápiás Jóga Oktató oklevelet szerzett a budapesti Fény Jógaterápiás Intézet 100 órás gerincterápiás jógaoktató továbbképző kurzusán. Évek óta rendszeresen tart gerincterápiás jóga órákat.


Marschall KataMarschall Kata

haladó jógaoktató, ájurvédikus jógaterapeuta

Kata a jógát még huszonévesen fedezte fel magának. Életében mindig jelentős szerepet játszott a sport, a jógában is először a mozgás motiválta, majd lassan felfedezte azt a teljességet, életszemléletet, amit igazából a jóga jelent a légző-gyakorlatokkal, relaxációval, meditációval, gondolkodásmóddal. Vallja, hogy a jóga tanításait lehet gyakorolni a családban, a karrier és a társadalmi kötelezettségek közepette is.
A Sivananda Jógaközpontban 2003-ban végezte el a jógaoktatói tanfolyamot, majd folyamatosan oktatott a Központban és a Mátrában, akkori lakhelyén, családanyaként is. A tradicionális vonalat követte és integrálta kismama, kisbabás, óvodás jógaoktatásába. Életének kisebb-nagyobb kanyarulataiban a jóga mindig jelen volt, akár aktívan oktatott, akár csak tanulmányait folytatta.
2010-ben elvégezte a Testnevelési Egyetemen gyógytestnevelő másoddiplomás szakát, és életet adott második gyermekének, majd jó pár éven keresztül oktatott jógát és relaxációt a TF rekreációs szakán.
A jóga beivódva mindennapjaiba, harmonikus életének része. Életszemlélete: hogyan őrizzük meg egészségünket, kerüljük el a betegségeket és teremtsük meg az egyensúlyt életünk minden területén.
2017-ben ájurvédikus jógaterapeuta és haladó jógaoktató oklevelet szerzett a nemzetközileg akkreditált (YAI) Fény Jógaterápiás Intézetben. Immár az ájurvédikus ismeretekkel kiegészítve segíti szilárd meggyőződéssel a jóga megszerettetését minden jóga iránt érdeklődőnek. Sivánanda szavai a lámpása az útján – „Szolgálj, szeress, adakozz, tisztulj meg, meditálj, valósítsd meg önmagad!”


Molnár Móni

női jógaterapeuta, minősített jógaoktató, közgazdász

2000-ben találkozott a jógával, azóta élete szerves része. 2015-ben végezte el Dr. Indu Arora oktatóképzését, ahol betekintést kapott a jóga és az ájurvéda ősi tanításaiba, rálelt hivatására. Azóta tanít és tanul. Önmaga és nőisége mélyebb megismerése és megértése céljával végezte el Mezősi Anna és Kornhoffer Tünde 500 órás női jógaterapeuta képzését. Az önismereti folyamatot több éves sajátélményes terápiás munka támogatta. Meghatározó élmény volt számára a Himalájai Jóga Tradíció indiai ásramjában töltött idő, és a Tradíció által szervezett csend elvonulások.

Csoportos és terápiás szemléletű egyéni foglalkozásokat tart nőknek, tinilányoknak és pároknak. Két kamasz lány édesanyja.

Vallja, hogy „a Ritmus hozza létre a Harmóniát, az Egyensúlyt, ami maga az Elixír!”