Magyar Jógaterápiás és Ájurvéda Alapítvány„Ha abban hiszel, hogy menni fog, akkor lehetőségeket fogsz látni.
Ha abban, hogy nem, akkor pedig akadályokat.”        Wayne Dyer dr

A Magyar Jógaterápiás és Ájurvéda Alapítvány non profit szervezetet azért hoztuk létre, hogy jól bevált, több ezer éves módszerekkel, a hétköznapi gyakorlatba  beépíthetően utat mutassunk az egészséges, boldog élethez, javítsuk az egészségi problémákkal élők életminőségét.  Mindezt a nyugati és keleti tudományokban jártas, magasan képzett, hiteles szakemberekkel végezzük, akik  garantálják a nyugati orvostudomány és pszichológia, a jóga, a jógaterápia és az ájurvéda sikeres ötvözését.

Az életmód egészségi állapotunk meghatározásában 50%-os szerepet játszik! A genetika 20%-ot, a környezeti hatások szintén 20%-ot, míg az egészségügy mindössze 10%-ot tesz ki.

Alapelv

A Magyar Jógaterápiás és Ájurvéda Alapítvány tevékenysége a jóga, a jógaterápia és az ájurvéda eszközrendszerére épül. Holisztikus és integratív szemléletével hidat képez a nyugati és a keleti orvostudomány között. A minőség garanciája a magasan kvalifikált szakember gárda.

A Magyar Jógaterápiás és Ájurvéda Alapítvány célja:

 • Idült betegségekkel, egészségi problémákkal küzdő emberek segítése egészségük visszanyerésében, megtartásában, állapotuk javításában, a fentebb leírt eszközökkel
 • a betegségek megelőzése, az egészségtudatos magatartás kialakítása, edukáció
 • pozitív mentális- , fizikális- és  életmód változások, valamint szemléletváltás elérése
 • a belső, öngyógyító mechanizmusok felébresztése, melyek mellékhatás nélkül gyógyítanak betegségeket, tartósan javítják az életminőséget, az egészségi állapotot
 • terapeuták képzése, jógaoktatók továbbképzése, orvosok jógaterápiás képzése
 • a közhasznúság elérése és megtartása, melyet társadalmilag fontos tevékenységünk indokol

Miért szükséges?

Magyarország morbiditási és mortalitási mutatói az EU-ban a legrosszabbak közé tartoznak a szív-érrendszeri, valamint a rosszindulatú daganatos betegségek vonatkozásában.

http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/4139/halaloki-statisztika-magyarorszagon

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Causes_of_death_statistics/hu

1999 és 2010 között körülbelül megduplázódott a magas vérnyomással és cukorbetegséggel kezeltek száma; e betegségekre több százmilliárdot költünk.

Évi 120-130 millió az orvos-beteg találkozás és a betegek száma növekszik. http://www.medicalonline.hu

 • Szinte minden családban előfordul(nak) idült betegség(ek). A jelenlegi egészségügy a gyógyszerek mértéktelen alkalmazásával, kombinálásával, mellékhatások sorozatát váltja ki. Mindezek költsége az egészségügyre és az egész társadalomra egyre nagyobb terhet ró.
 • Több évtizedes gyakorlattal rendelkező orvosként tapasztalom, hogy az egészségi állapot és az életminőség javulása nincs feltétlenül arányban a gyógyszerszedéssel, mert az legtöbbször nem a betegség okát, hanem csak a tüneteit szünteti.
 • A nyugati- és a fentebbi keleti medicina egységes keretbe foglalása, integrálása fontos feladat, amit mi lehetőségeinknek megfelelően felvállalunk.
 • Az Alapítvány a jóga, jógaterápia és az ájurvéda eszközeivel számos krónikus betegség esetén tud a betegeknek hatékony módszert kínálni önállóan vagy kiegészítő terápiaként kedvező áron. Ezeknek a módszereknek a hatása a belső öngyógyító mechanizmusok aktiválásán keresztül érvényesül.
 • A mai emberre nehezedő és fokozódó stressz oki szerepét már sok betegségben   igazolta az orvostudomány. A stressz oldása gyógyszerek nélkül lehetséges a fenti   eszközökkel.

http://www.medicinenet.com/script   /main/art.asp?articlekey=60918

http://www.webmd.com/balance/stress-management

Mitől egyedi és más?

 • Az Alapítvány fenti tevékenységét az általa működtetett Fény Jógaterápiás Intézet– ben (FJI) látja el.
 • Ez Magyarország első és egyben olyan hiánypótló intézete, ahol magasan kvalifikált, hiteles szakemberek garantálják a nyugati orvostudomány és pszichológia, a jóga, jógaterápia és az ájurvéda tudományos és sikeres ötvözésének színvonalát.
 • Az Intézet hivatalos kapcsolatokat épít ki olyan szakmailag színvonalas intézményekkel, melyek mind a betegek gyógyulását, mind az egészséges életmódot szolgálják.

(Ájurvédikus klinika Indiában, autentikus ájurvédikus orvosokkal, elvonuló hely   Magyarországon, garantáltan jó minőségű, egészséges ételeket kínáló éttermek, bioboltok stb.)

Megvalósítás

 • A célt csoportos- és egyéni foglalkozások, előadások, workshopok, továbbképző tanfolyamok, tematikus táborok, nyomtatott- és elektronikus kiadványok útján valósítjuk meg. Mindezt elérhető áron, illetve bizonyos programokat ingyenesen nyújtunk.
 • Orvosokkal, pszichológusokkal, coachokkal, jógaoktatókkal, illetve olyan megfelelő végzettségű terapeutákkal és tanácsadókkal dolgozunk, akik képzettségük, tudásuk, tapasztalatuk és moralitásuk alapján egyaránt megfelelnek a beteg emberekkel való foglalkozás feltételeinek.
 • Az Alapítvány szükségesnek tartja, hogy a gyógyító-megelőző és életmód váltó programokon túl széles körű edukációs tevékenységet is végezzen az egészség megtartásának és visszanyerésének lehetőségeiről a jóga, jógaterápia és az ájurvéda eszközeivel.

A Magyar Jógaterápiás és Ájurvéda Alapítvány és a Fény Jógaterápiás Intézet létrehozása azért fogalmazódott meg és azért tartjuk fontosnak, mert tapasztalataink szerint az orvosi munkának a jógaterápiával és az ájurvédával való ötvözése nagyon jó eredményeket mutat. Munkatársakkal, intézeti keretek között, széles körben több embert segíthetünk a gyógyuláshoz.

„Az egészség a legnagyobb kincs mindannyiunk számára. Egészségesnek kell lenned fizikailag és szellemileg egyaránt! Gyenge egészséggel nem érhetsz el sikert az élet egyetlen területén sem.”   Srí Szvámí Sivánanda – Dr. Kuppuszvámí

Várjuk programjainkon és ha a fenti célokkal egyetért és azonosulni tud velük, szívesen fogadjuk adományát is.

„Mert az önzetlen szolgálat által megtisztul a szíved, megjelenik a tiszta szeretet, az együttérzés, a tolerancia és a könyörület. Végtelen öröm árad szét benned.”

Srí Szvámí Sivánanda – Dr. Kuppuszvámí

A Magyar Jógaterápiás és Ájurvéda Alapítvány adatai:

Bejegyzési szám: Fővárosi Törvényszék 20PK 60620/2015/2
Az Alapítvány neve: Magyar Jógaterápiás és Ájurvéda Alapítvány
Székhely: 1121 Budapest, Mártonhegyi út 31C, A2 ép, I/5.
Az Alapítvány adószáma: 18730991-1-43
Az Alapítvány bankszámla száma:  MagNetbank 16200223-10043251

Éves beszámoló 2016

Éves beszámoló 2015