Ájurvédikus jógaoktató képzés

Ájurvédikus jógaoktató képzés, ájurvédikus jógaoktatói továbbképzésMegtapasztaltad oktatóként és saját gyakorlásodban is, hogy ugyanaz az ászana más hatásokat vált ki különböző emberekben? Van, aki a dinamikus gyakorlást, más inkább a lassú, kitartott pózokat szereti. Mindez természetes, hiszen különbözőek vagyunk, ami az ájurvéda szerint dósáinkban (energia mintáinkban) nyilvánul meg. A hiteles és egyénre szabott jógaoktatáshoz és -gyakorláshoz ájurvédikus ismeretek szükségesek. Indiában a jóga gyakorlás és oktatás alapja az ájurvédikus alkat ismerete volt.  Az ájurvédikus alapok teremtették meg annak lehetőségét, hogy a tanítvány, a szádhaka a fejlődéséhez szükséges optimális jógagyakorlást végezze. Tehát a tanítók rendelkeztek ájurvéda alapismeretekkel.

Az ájurvédikus jógaoktató képzés célja és témája:

Célunk, hogy az alapos elméleti ismeretek (ájurvéda történeti háttere, filozófiája) megszerzését követően, a gyakorlatban is oktatásunk és életünk részévé tudjuk tenni a dósikus alkatoknak megfelelően a tudatos jógagyakorlást és életvezetést. Részletesen tanulmányozzuk az egyes dósákat mozgásba hozó, illetve nyugtató ászanákat, pránájámákat és egyéb „jóga-elemeket”. Foglalkozunk az ájurvédikus táplálkozással is, hiszen ez fontos része mindennapjainknak és meghatározza fizikai-mentális egészségünket, sikeres jóga gyakorlásunkat. Mindez kényelmesen, 6 hétvégén, 9-17 óráig! Vidékieknek is kedvező! Hétvégi szállás megoldható!

Az ájurvédikus jógaoktatói továbbképzés részletes tematikája:

 • Az ájurvéda történeti háttere (korszakai)
 • Az ájurvéda filozófiája (szánkja, dharma, tattva, gunák)
 • Ájurvédikus pszichológia (dósák)
 • Az ájurvéda energetikája (rétegek, prána, tédzsasz, ódzsasz)
 • Csakrák és nádík az ájurvéda és a jóga tükrében
 • Ászana, Pránájáma, Meditáció dósák szerint
 • Táplálkozás dósák szerint (+ 6 íz tana)
 • A gyógynövények ájurvédikus szemléletű áttekintése

Ájurvédikus jógagyakorlás:

 • Váta gyakorlás
 • Pitta gyakorlás
 • Kapha gyakorlás
 • Az elemek szerinti gyakorlás

A sikeres vizsgát tett oktatók „Ájurvédikus jógaoktató” címmel és a YAI logoval ellátott oktatói oklevelet kapnak.
Az ájurvédikus jógaoktató képzés oktatói továbbképzésnek számít, csak jógaoktatókat tudunk fogadni!

Vezeti: Molnár Mónika női jógaterapeuta, minősített ájurvédikus jógaoktató és dr. Hovanecz Anikó orvos-jógaterapeuta, vezető jógaoktató

Időpontok  az alábbi szombat-vasárnapokon 9-17 óráig:

2022. 10. 8-9.

2022. 11. 5-6.

2022. 12. 3-4.

2023. 01. 7-8.

2023. 01. 28.

Vizsga: 2023. 02.11. 

A tanfolyam díja: 199.000.- Ft/fő/tanfolyam, melyre 50.000.- Ft/fő regisztrációs díjat kérünk befizetni a jelentkezéskor. A fennmaradó 149.000.- Ft szept. 30-ig fizetendő.

KORAI KEDVEZMÉNY EGYÖSSZEGBEN, SZEPTEMBER 1-IG FIZETVE CSAK  169.000.- Ft!

Részletfizetési lehetőség: 2 részletben fizetve a tanfolyam teljes díja 235.000.- Ft/fő, melyből az első részlet – a regisztrációs díjat is beszámítva -, 145.000.- Ft szept. 20-ig, a  második részlet 90.000.- Ft dec. 10 -ig fizetendő.

Az ájurvédikus jógaoktató képzés tanfolyamra jelentkezést vagy az egy összegben fizetett korai kedvezménnyel, vagy 50.000.- Ft regisztrációs díj befizetésével tudjuk elfogadni. A regisztrációs díjat csak abban az esetben tudjuk visszafizetni, ha a tanfolyam a szervezők hibájából nem valósul meg. A résztvevő részéről a tanfolyam megszakítása nem jár a befizetett díj visszafizetésével!

A díjakat  kérjük az alábbi számlára utalni a név és „Ájurvédikus jógaoktató” megjegyzéssel:

Spirituart Jóga Alapítvány

Magnet Közösségi Bank Zrt
16200137 – 18537224

Várunk szeretettel!

JELENTKEZEM >>

Copyright © 2022 Fény Jógaterápiás Intézet
Ahol az orvostudomány, a jóga és az ájurvéda találkozik.
Weboldalt készítette: PRove Kft

Fény jógaterápiás intézet       +36 30 689 9288