maha mrityunjaya mantra

maha mrityunjaya mantraGyógyító közös mantrázás a „Mahá mrityundzsaja mantra” (A halált legyőző nagy mantra) ismétlésével

Ezt az ősi szöveget gyógyító hatású mantraként is recitálják. Eredeti forrása a Ṛgveda egyik Rudrához (Siva) szóló himnusza (Ṛgveda VII., 59.12). A mantra nevének jelentése: A halált legyőző nagy mantra. Az elnevezés arra utal, hogy a mahá mrityundzsaja mantra rendkívül hatékony az életet fenyegető összes veszély elhárítására, a halál pillanatában pedig megkönnyíti a testből való kilépést. A mentális, érzelmi és testi egészséget egyaránt kedvezően befolyásolja. Tisztítólag hat a karmára, és elősegíti a tudat megvilágosodás irányába történő fejlődését. Rendszeres gyakorlóját hosszú élettel vagy akár a felszabadulás értelmében vett halhatatlansággal ajándékozza meg.
E szöveget Rudra-mantrának is nevezik, Siva isten tüzes aspektusára utalva. E mantra nem csak oltalmazza és vezeti a gyakorlót, hanem összeköti tudatát annak legmélyebb isteni alapjaival, elősegíti az elmélyülést, és rendszeres gyakorlása a tudatosság átlényegülését eredményezi.

A maha mrityunjaya mantra szövege magyar átírással:

ÓM trjambakam jadzsámahé,
szugandhim pustivardhanam,
urvárukam iva bandhanán
mritjor muksíja, mámritát!

A mahá mantra magyar fordítása:

ÓṀ a háromszemű Istenhez imádkozunk,
az erénytől illatozóhoz, a jólét és virágzás adományozójához,
Bár leválasztana, mint egy érett uborkát, a halál kötelékéről,
s helyébe tenné a halhatatlanságot, a végső megszabadulást.

Itt meghallgathatod a mantrát, 21 bráhmin (felszentelt pap) tiszta rezgésű előadásában: https://www.youtube.com/watch?v=YcCDib0ppSo

A gyógyító mantrázás időpontja: Jelenleg nem kerül megrendezésre ez az esemény

Vezeti: Dr. Hovanecz Anikó

A program INGYENES, de előzetes bejelentkezést kérünk itt a honlapon vagy e-mailben az info@fenyjogaterapia.hu e-mail címen!

Jelentkezem az eseményre >>

 

Copyright © 2022 Fény Jógaterápiás Intézet
Ahol az orvostudomány, a jóga és az ájurvéda találkozik.
Weboldalt készítette: PRove Kft

Fény jógaterápiás intézet       +36 30 689 9288