551833214_1280x720Hajlamosak vagyunk olyannyira beletemetkezni és belefeledkezni a munkába, hogy már csak azt vesszük észre, sajog a nyakunk, hátunk, izmaink teljesen merevvé váltak. Egy kis tudatossággal azonban elejét vehetjük az ülő munka kellemetlen tüneteinek.

Egyperces gyakorlat: sas karok

Ezt a pózt gyakorolva a hát felső része megfelelő helyzetbe kerül a sok számítógép előtti görnyedés után. Ha merevséget érzel a nyakad tövénél, a vállaidban, akkor kelj fel néhány percre az íróasztal mellől, és végezd el ezt az ászanát, hogy megelőzd a nagyobb fájdalmakat.

A csípőd külső vonalához igazítsd a terpeszállást, majd belégzésre emeld a karjaid oldalsó középtartásba, a tenyereid nézzenek felfelé. Kilégzésre pedig zárd a karokat a mellkasod előtt, pont, mintha megölelnéd magad. Legyen a jobb karod felül. Belégzésre kulcsold össze a tenyereid – a könyököket emeld meg, a vállad viszont szorítsd lefelé. Lélegezz be és ki, hogy enyhüljön a feszültség a hátad felső részében. Újabb kilégzésre engedd le a karjaid. Belégzésre ismét oldalsó középtartás, a tenyereid nézzenek felfelé, kilégzésre visszatérés nyugalmi állapotba. Ismételd meg a teljes gyakorlatot úgy, hogy ezúttal az „ölelésnél” a másik karod van felül.

Forrás: http://www.yogajournal.com

Copyright © 2022 Fény Jógaterápiás Intézet
Ahol az orvostudomány, a jóga és az ájurvéda találkozik.
Weboldalt készítette: PRove Kft

Fény jógaterápiás intézet       +36 30 689 9288