kismedencei szervekA nőiség teljes megélését számos mentális és fizikai probléma hátráltathatja. Ezek közé tartoznak a kismedencei szervek problémái, a menstruációs zavarok, a változókorba való átlépéssel járó tünetek. Jógával ezek a gondok megelőzhetők és kezelhetők.

Mit érdemes tudni a leggyakoribb női bajokról?

Petefészek ciszta

Amikor a tüsző nem reped meg, nem lökődik ki az érett petesejt vagy visszazárul a tüsző, miután kilökte a petesejtet, akkor a zárt tüszőben folyadék halmozódik fel, amelytől a tüsző megduzzad és ciszta alakul ki. A petefészek ciszta általában ártalmatlan és magától elmúlik, azonban a nagyobb méretű ciszták okozhatnak kismedencei fájdalmat.

PCOS

A PCOS vezető meddőségi ok. Nem kizárólag nőgyógyászati probléma, hanem komplex anyagcsere-zavart jelez a háttérben. Fő kiváltó oka az inzulinrezisztencia (IR) lehet. A szindróma a policisztás petefészekről kapta a nevét, de ez nem feltétele a betegségnek. Számos tünete lehet kozmetikai panaszoktól a normális testsúly eltérésein át étkezési zavarokig.

Mióma

A miómák a méh falán alakulhatnak ki. Előfordulásuk a 30-as és 40-es nők esetében gyakori. Tünetei: hasi fájdalom, derékfájdalom, fájdalmas és elhúzódó menstruációs vérzés, fájdalmas szex, nehéz teherbe esés.

Endometriozis

A méh nyálkahártyája, az endometrium a méhen kívüli térben növekedésnek indul meg, például a petefészken, a húgyhólyagon, a beleken vagy a test más részein. Menstruáció idején a méh megvastagodott nyálkahártyája leszakad ugyan, mint egészséges esetben, viszont a véres szövet nem tud távozni a hüvelyen keresztül, hanem megreked a testben, ami fájdalommal járhat és sebhelyet okozhat a méh falán.Gátolhatja a teherbe esést.

Kismedencei szervek gyulladása

Elsősorban a szexuálisan aktív hölgyeket érintő betegség. Hátterében elsősorban petevezetéken át történő fertőzés áll, nem összekeverendő a petefészek-gyulladással vagy a felfázással. A menzeszt követően jelentkező, nem ritkán lázzal is társuló fájdalom a tünete, valamint rendszertelenül jelentkező vérzések, fájdalmas közösülés. Súlyos szövődményekkel járhat, kezeletlenül meddőséghez vezethet.

Segít a jóga!

Női jógaterápiás tanfolyamunkon hangsúlyban vannak a női területeknek a gyakorlatai, ezért képes a medence területén lévő betegségeket gyógyítani, megküzdeni a klimax gondjaival, valamint hatékony a női mell betegségei és a migrénes panaszok megszüntetésében is.

A speciális női jóga tanfolyam támogatja, fejleszti a nőiességet, a női egészséget, a női minőséget. A női testre, női lélekre lett szabva.

Copyright © 2022 Fény Jógaterápiás Intézet
Ahol az orvostudomány, a jóga és az ájurvéda találkozik.
Weboldalt készítette: PRove Kft

Fény jógaterápiás intézet       +36 30 689 9288