monk-555391_960_7202014. december 11-én az ENSZ Közgyűlése június 21-ét a Jóga Nemzetközi Napjává nyilvánította. A kérést Narendra Modi, India miniszterelnöke terjesztette elő néhány hónappal korábban.

Mivel India büszke rá, hogy a világgal megismertette a jógát, szerette volna, ha a nemzetközi tudatban még erősebben él. Az ENSZ történetének a legtöbb nemzet által támogatott közgyűlési határozati javaslata lett Modi felvetése – 175 nemzet állt az ügy mellé.

A jóga világnapjának bevezetésével a szervezet elismerte a jóga holisztikus szemléletét az egészség és a jólét területén és löketet adott a jógagyakorlás még szélesebb körben való elterjedésének,  mely nemcsak az emberek egészsége szempontjából hasznos, hiszen nem egy egyszerű tudományágról beszélünk. A jóga segítségével az emberek élet- és szemléletmódja is megváltoztatható, tudatossá formálható, ami hosszú távon a globális problémák enyhítését is serkenti.

“A jógának megvan az ereje ahhoz, hogy az emberiséget összekovácsolja, hiszen gyönyörűen egyesíti a dzsányát (tudást), a karmát (cselekvést) és a bhaktit (odaadást)” – véli Modi.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0